december 2016

Balans: eerste integrale kindcentrum in Den Haag feestelijk geopend.

december 2016

Op 30 november 2016 opende de wethouder van Den Haag het kindcentrum Balans. Hiermee is het eerste integrale kindcentrum in Den Haag een feit. Kinderen van een paar weken tot 12 jaar kunnen hier heel het jaar terecht: basisschool, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en allerlei initiatieven. De directrice van de basisschool vertelde dat er al een aantal klassen gebruik hadden gemaakt van de grote keuken in het nieuwe kindcentrum. Mieke Bosse: we hebben in het ontwerp de samenhang met de school een hoge prioriteit gegeven en het is fantastisch te horen dat het in de praktijk al direct gebruikt wordt.

Eerste paal voor laatste fase woningen in Oostpoort, Amsterdam

november 2016

In Oostpoort is gisteren onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen voor de laatste fase. Scala ontwierp 10 eengezinswoningen en een 13 studio's. Als deze gebouwd zijn, heeft iedere woning een overbuur en zijn de woonstraten in Oostpoort gereed.

Kindcentrum Balans opgeleverd!

oktober 2016

In Den Haag is het kindcentrum Balans aan het Klaverveld opgeleverd. In het gebouw heeft Vlietkinderen een centrum voor kinderen van 0- 8 jaar. Kinderdagopvang met 4 groepen, een peuterspeelzaal en naschoolseopvang vinden in het gebouw onderdak. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met basisschool Balans op hetzelfde terrein.

Meer is hier te vinden.

BALCONS NASSAUKADE AMSTERDAM INGEHESEN

oktober 2016

In alle vroegte verscheen de kraan van constructiebedrijf Vic Obdam en hoofdaannemer Toekomstbouw uit Andijk op de Nassaukade. Met een enorme kraan werden een 4tal balcons voor een tweetal buurpanden over de fraaie herenhuizen getakeld om opgehangen te worden. Om 15.00 uur kon de kraan weer terug: komende dagen worden dakbedekking, vlonders en glazen privacy schermen aangebracht. Als een meccanodoos!

Oranjestraat Oud Alblas onder de pannen

oktober 2016

Bouwbedrijf Blokland schiet lekker op met de 7 twee onder 1 kap woningen en 3 rijwoningen in Oud-Alblas. Het prachtige weer helpt mee en komt de kwaliteit ten goede. Uitvoerder Mijndert Verschoor doet er weer zijn best voor.

Theo Rouwhorst's boek "Bewaard voor Amsterdam" verschenen.

september 2016

In Amsterdam is het boek "Bewaard voor Amsterdam" verschenen. De auteur Theo Rouwhorst geeft hierin onder meer een overzicht van de herplaatste geveltoppen. Het project in de Rozenstraat is een van de laatste projecten waarin monumentale onderdelen een nieuwe plaats vonden. Mieke Bosse: "De geveltop op nummer 66 is uit het depot van de Gemeente gehaald en is afkomstig uit de Bergstraat. De geveltop op nummer 64 was al eerder herplaatst door Van Houten, op Rozenstraat 72. De top is in de straat verhuisd, en daarmee voor de tweede keer herplaatst."

European Summer School in Classical Architecture een succes!

augustus 2016

In Zweden vond in de maand juli een 4-weekse Summer School plaats, met een gevarieerd programma gewijd aan Klassieke Architectuur. Een groep van 21 studenten, afkomstig uit alle delen van de wereld, heeft gewerkt vanaf studies naar de beginselen van de klassieke architectuur tot aan actuele ontwerpproblemen. Voor een plein in de nabijgelegen stad Västerås werden betonnen winkelcentra op papier vervangen door fantasierijke, traditionele en klassieke ontwerpen. Inspirerend voor studenten én docenten. ESSCA.1 zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar herhaald worden. Het initiatief werd mogelijk gemaakt door de Ax:son Johnson Foundation en Intbau. Zowel Peter Drijver als Mieke Bosse hebben gedurende een week een ontwerpatelier begeleid, samen met Jenny Bevan en Christopher Liberatos. De review werd gedaan met Robert Adam en Christine Franck.

Drukte op Open Dag in Sint Annaland

juni 2016

Er was veel belangstelling uit het dorp voor de opendag in de Annahof. Toekomstige bewoners keken voor het eerst vanaf hun balkons naar het uitzicht over de haven.

Annahof langzaamaan uit de steigers

april 2016

Aan de haven van SInt Annaland wordt druk gewerkt aan de Annahof. De PV-panelen op de hoge zwarte daken zijn uit de steigers, hoog en onbelemmerd naar de zon gericht. In het gebouw zijn 45 appartementen, koop en huur, met een aantal ruimtes voor voorzieningen.

Eerste opleveringen in Middelharnis

maart 2016

In Middelharnis wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het pleintje. De woningen zijn (bijna) klaar en de contouren van het pleintje tekeningen zich af.

Summerschool in Zweden!

februari 2016

Wie meer wil weten over de actualiteit van klassieke ontwerpen of altijd al het idee had om daar eens flink aan door te werken, kan deze zomer meedoen aan een 4-weekse cursus in Zweden. Op een prachtige locatie kun je je 4 weken onderdompelen in atelierwerk, lezingen, excursies, discussies en ontwerpopgaves. http://www.scala-architecten.nl/project/european-summer-school

Willemskwartier bijna gereed!

februari 2016

In het winterzonnetje wordt de laatste hand gelegd aan onze woningen in het Willemskwartier- de wijk is bijna af!

In opdracht van Portaal heeft Scala voor 144 huur- en koopwoningen plus een zorgwoning voor 26 kinderen een wijkontwerp gemaakt. De verschillende straten, parkeerterreintjes, het plantsoen en de straathoeken zijn in het ontwerp van de woningen terug te vinden in serres, dwarskappen, erkers en veranda's. De wisselende goothoogtes zijn verbonden met hoge dwarskappen en vormen tezamen een sterk straatprofiel én aanzicht. Een mooi stukje Nijmegen erbij!