Den Hoed Aannemers geselecteerd voor Prinsegracht 2 Den Haag

november 2022

Stadsherstel Den Haag en Boterwaag gaan het pand Prinsegracht verbouwen tot Bar/Brasserie. Den Hoed uit Bergambacht is geselecteerd voor de uitvoering hiervan. Het pand heeft een fascinerende geschiedenis vanaf de 17e eeuw. Oplevering is voorzien in juni 2023...

Bewoners Nobelhorst maken een filmpje...

november 2022

Frans Diebrink maakte een leuk kort filmpje over de nooit gebeurde geschiedenis in Almere Nobelhorst...

Nobelhorst is geen nieuwbouwwijk als elke andere: er is een 'verzonnen geschiedenis' om gebouwen een identiteit en plek te geven in een samenhangend weefsel. SCALA schreef het verhaal dat werd vastgelegd in een kleurboek HIER.

WELSTAND KEURT BESTAANDE KIOSK GOED

juni 2022

BETAALBARE ROMANTIEK. 1 juni keurde de haagse Welstandscommissie het plan goed om de BESTAANDE bloemenkiosk van Henk Batelaan op Rijnstraat 4 een definitieve plek te geven.

'Henkie's Hoekie' heeft in de omgeving van het Haagse Centraal Station veel plekken gekend, maar staat alweer een aantal jaren in de betrekkelijk akelige ruimte tussen Turfmarkt en Centraal Station. Henks kiosk doet precies wat een kiosk moet doen en niemand als hijzelf bracht het beter onderwoorden dan Henk zelf in het overzichtsboek 'Kiosk in de Stad'. Een aanrader.