GOUDERAK december 2011

december 2011


Zorgwoningen tpv de voormalioge school met de bijbel aan de Dorpsstraat.

De WSG heeft met de 3 Notenboomen uit Gouda de omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een 'Herbergier' en een 'Thomashuis' op de locatie van de School met de Bijbel aan de Dorpsstraat.
De 'Herbergier' is een begeleid wonen project voor ouderen met een geheugen-beperking zoals Alzheimer. Het plan voorziet in een fraai herenhuis onder aan de dijk met een aanbouw en boomgaard. Het 'Thomashuis' is een begeleid wonen project voor jongeren, gevestigd in een gerenoveerd schoolgebouw.

EUROJUST DEN HAAG november 2011

november 2011


Met de bewonersvereniging Zorgvliet in Den Haag is een alternatieve locatie voorgesteld voor de huisvesting van Eurojust in Den Haag. Niet als een grof kantoor weggemoffeld in het beschermde stadsgezicht van het villapark maar op een vrijliggende locatie aan de parkway van Dudok. Het tegenplan is aangeboden aan de gemeenteraad.

ZAANDAM november 2011

november 2011


De Poort van Rustenburg –een apartementencomplex naast het spraakmakende Hotel van Molenaar van WInden– is opgeleverd. In het complex van Parteon bevinden zich 58 appartementen voor ouderen en mensen met een kleine handicap. Voor het complex waren 900 gegadigden... Het project is gebouwd door SBB, Beverwijk.

AMSTERDAM november 2011

november 2011


Nieuwbouw Blasiusstraat van start!

GOUDERAK september 2011

september 2011


De eerste bouwplannen van SCALA in Gouderak zijn aanbesteed. Bouwbedrijf Verschoor gaat de 22 huur-appartementen aan de Kranepoort bouwen en de 15 eengezinswoningen op de centrumlocatie naast de kerk. Woningbouwvereniging WSG heeft daarmee twee grote braakliggende locaties ingevuld. Nog gewerkt wordt door SCALA aan de plannen voor Rabobank/het Baken en de locatie School met de Bijbel.

BARENTSZSTRAAT AMSTERDAM februari 2011

september 2011


Uit de steigers! De nieuwbouw aan de Amsterdamse Barentzstraat is uit de steigers en het is een naadloos onderdeel geworden van deze sterke straat.

ALEXANDERSTRAAT LEIDEN september 2011

september 2011


Bouwbedrijf de VBK groep is begonnen aan de sloop en nieuwbouw van eengezinswoningen en drie appartementen van SCALA in de Leidse binnenstad. Woningbouwvereniging De Sleutels hoopt eind 2012 de woningen te kunnen verhuren. Een relatief groot aantal huurders keert terug naar de straat.

AMSTERDAM JULI 2010

juli 2011

Rozenstraat.

De nieuwbouw aan de Rozenstraat en restauratie aan de Rozengracht schiet op. Nog even en de steigerdoeken gaan weg!

POORT VAN RUSTENBURG ZAANDAM maart 2011

maart 2011


Nog eeen weekje en het hoogste punt is bereikt. Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk bouwt naast het spectaculaire Zaanse hotel twee woongebouwen naar ontwerp van SCALA.

HET ZAND LEIDSCHE RIJN OP COVER VOLKSKRANT-BIJLAGE

maart 2011


Bij een reportage over het leven in Leidsche Rijn werd het project van SCALA voor het Zand op de cover geplaatst. Opdrachtgever was Bunnik ontwikkeling. SCALA ontwierp voor meerdere opdrachtgevers een veelzijdige buurt in het Zand van 501 woningen.

 

RIETVELD MEUBELS OM ZELF TE MAKEN januari 2011

februari 2011

In januari verscheen tgv het 'Rietveld-jaar' een nieuwe, gecorrigeerde editie van het boek 'Rietveld Meubels Om Zelf Te Maken' dat Peter Drijver en Johannes Niemeijer in 2001 publiceerden. Deze uitgebreide pocket-editie van een eerdere publicatie uit 1986 is erg succesvol gebleken. Aandachtige lezers/meubelmakers wezen ons op kleine foutjes en die hebben we in de nieuwe editie kunnen herstellen. De Rietveld-publicatie behoort tot het meest historiserende werk van SCALA!