MASTERPLAN HANZELIJN AF! LELYSTAD december 2012

december 2012


Koningin Beaterix heeft begin december de Hanzelijn geopend. SCALA heeft in opdracht van ProRail hiervoor het Masterplan mogen maken in de rol van conditionerend architect. Tijdens de voorbereiding en uitvoering werd hieraan gewerkt als supervisor. Fraaie stations en tunnelgebouwen van Studio SK architecten, fraaie viaducten van Maurice Nio en Arend Rutgers en een schitterende spoorbrug over de IJssel van Quist-Wintermans architecten. Plus heel veel geluidsschermen die aan weerszijden zijn begroeid...

 

SCALA WINT SELECTIE OUDER AMSTEL november 2012

november 2012


De architectenselectie voor nieuwbouw-woningen aan de Burgemeester Stramanweg in Ouder Amstel is gewonnen door SCALA architecten. De woningen worden gebouwd in opdracht van Eigen Haard Amsterdam. Scala presenteerde woningen met een landelijk maar afwisselend beeld aan de fraaie dorpsrand.

SCALA WINT SELECTIE NIEUW VENNEP juli 2012

juli 2012


SCALA is de winnaar van de selectie voor het ontwerp van 22 appartementen en 68 woningen in de Kom in Nieuw Vennep. Bij deze ambitieuze vernieuwing en verstedelijking van het dorpscentrum wil SCALA met name de inbedding in het fraaie groene dorp vormgeven. Opdrachtgever is Ymere en de werkzaamheden straten na de zomervakantie.

 

EUROJUST ALTERNATIEF NAAR DE RAAD juli 2012

juli 2012


Het plan van SCALA om Eurojust niet te huisvesten in het haagse villapark Zorgvliet maar op een bestaande kantorenlocatie verderop is door stedelijke oppositie en de betrokken wijken breed ondersteund. In hoeverre stad en rijk hierop gaan terugkomen is mede afhankelijk van uitspraken van juridische procedures die nog uitgevochten lijken te gaan worden.

WOERDEN juni 2012

juni 2012


Op 6 juni werd het startschot gegeven in Kasteel Woerden voor de verkoop van de eerste fase woningen en appartementen Defensie-eiland. De twee blokken woningen van SCALA haken aan bij de stoere architectuur van het kasteel en de verfijnder neoklassieke woningrij aan de Oostdam.

PUBLICATIE Interview 'Bouwformatie' juni 2012

juni 2012


In het tijdschrift Bouwformatie nummer 6 een interview met Peter Drijver van SCALA.
Over de crisis, engagement met de stad en wat de gevolgen zijn voor een ontwerppraktijk.
Het interview is te vinden via de volgende URL:
http://www.bouwformatie.nl/images/edities/Bouwformatie_2012-06.pdf

HOOGSTE PUNT 7e BASTION GORINCHEM mei 2012

mei 2012


Op 24 april werd het hoogste punt bereikt voor het project op het 7e Bastion in Gorinchem. De uitvoering loopt voorspoedig en wethouder, opdrachtgever en kopers toonden zich tevreden. In middels is een inrichtingsplan klaar voor de Kalkhave waar het parkeren met veel groen gecombineerd gaat worden.