Hart voor Zevenhuizen!

Zevenhuizen

Met de vorming van de Gemeente Zuidplas verloor Zevenhuizen haar gemeentehuis, prominent geplaatst aan de kruising Dorpsstraat en Burgemester Boerstraat.Het afscheid van de huidige bebouwing duurt echter al te lang.

Als centrum-locatie vlakbij de kerk, de winkels, scholen en voorzieningen ligt hier een mooie kans het dorpshart nieuw leven in te blazen. Hier kan op grond van zorgvuldige maat- en schaalverhoudingen aan het dorpslint een aantrekkelijke plek gemaakt worden voor woningen en enkele winkels/verhuurbare ruimtes.
De Langen & van den Berg heeft als ontwikkelaar en bouwer het initiatief genomen een planvoorstel te doen dat naadloos past op deze plek. Een plan dat is gemaakt met Scala Architecten is gebaseerd op dezelfde filosofie waarmee zij een project in Gouderak ontwierpen en bouwden: in alles 'van NU' en toch tijdloos passend op de plek.
In het plan is ruim baan voor woonhuizen aan de Burgemeester Boerstraat en de Dorpsstraat. Aan de binnenzijde ligt een rustige groene hof met een viertal brede seniorenwoningen. Op de kruising een pleintje met als accent twee bescheiden appartementengebouwen met winkels of dienstverlening op de begane grond.
En natuurlijk blijft de fiets-voetgangersroute van de Lente, de scholen naar de Dorpsstraat behouden!

Ontwerp SCALA 2016

Ontwikkelaar: De Langen en van den Berg

Toon project op kaart
Toon alle projecten op kaart ×
×