Engelsberg Summer School Classical Architecture

Engelsberg, Sweden

Wie meer wil weten over de actualiteit van klassieke ontwerpen of altijd al het idee had om daar eens flink aan door te werken, kan komende jaren zomers meedoen aan de Engelsberg Summer School for Classical Architecture in Zweden, ESSCA. Op een prachtige locatie krijg je in 4 weken een complete cursus. In ieder geval omvat het programma handtekenen, maatvoeren, lezingen, meten en tekenen, excursies en een ontwerpopgave in de buurt waar je een week aan doorwerkt. Een aanrader!

In 2016 werd voor het eerst de Ångelsberg Summer School georganiseerd. Er kunnen maximaal 21 studenten deelnemen. De leefdtijden varieëren tussen de 19 en 70 jaar. Zowel architectuur-studenten als praktiserende architecten schrijven zich in. De studenten zijn afkomstig uit de hele wereld, evenals de docenten. Het programma wordt onder meer gesponsord door de Axel-Johnson foundation http://axsonjohnsonfoundation.org/department/urban-city-research/.  Deze Foundation is eigenaar van de schitterende Unesco-locatie midden in de bossen van Zweden waar de SummerSchool georganiseerd wordt. Onder leiding van Christopher Liberatos en Jenny Bevan http://bevanandliberatos.com/ speelt zich gedurende een maand je gehele dagelijkse leven af op dit terrein, met uitzondering van de excursies, onder meer naar Stockholm.  De Summer Schools in 2016 en 2017 waren zo succesvol dat besloten is dit initiatief tot een vast onderdeel te maken. Het docententeam bestaat uit onder meer Robert Adam, George Saumaurez Smith, Russell Taylor, Timothy Smith, Jonathan Taylor, Peter Drijver en Mieke Bosse.

Inschrijving geschiedt via Intbau http://www.intbau.org/category/news/. Het programma  wordt in december bekend gemaakt.

Toon project op kaart
Toon alle projecten op kaart ×
×