Woningen en appartementen Beeklaan, Den Haag

Den Haag

Als vervolg op het ontwerp Nieuw Valkenbos is een ontwerp gemaakt voor de Beeklaan. In opdracht van Bouwfonds zijn vijf blokken ontworpen vanaf de hoek aan de Loosduinse kade tot aan de Vinkesteijnstraat. Op de begane grond werden bedrijfsruimtes gerealiseerd, in een witte, doorgaande plint. Daarboven in 3 tot 5 lagen appartementen, totaal 90. In de zijstraten sluiten 14 eengezinswoningen aan op de reeds gerealiseerde nieuwbouw.

In twee blokken is voorzien in groepswonen-door-ouderen, appartementen met gemeenschappelijke voorzieningen. De overige appartementen variĆ«ren in grootte en prijsklasse.  De bedrijfsruimte is flexibel indeelbaar. Op zorgvuldige manier is aangesloten met het repertoire dat is neergezet in de zijstraten. Een hoogte-accent bij de 'zevensprong' van de kruising Loosduinseweg kreeg een herkenbare vormgeving als toren.

De gewenste traditionele openheid van de architectuur stond op gespannen voet met de geluidhinder van het doorgaand verkeer. De erkers werden dan ook voorzien van buitengewoon zware beglazing.

De zongerichte  tuinzijde van de bebouwing werd nadrukkelijk informeel en open.

Opdrachtgever: Bouwfonds, Delft

Constructeur: Geelhoed, Moordrecht

Bouwfysica: Van Santbergen, Den Haag

Aannemer: Bontebal Bouw, Reeuwijk

Toon project op kaart Download PDF
Toon alle projecten op kaart ×
×